Spenat- och fetaostpaj!

Håll i er för här kommer ett recept på en sagolikt god paj!
Vi åt den som del av lunchen på julafton och det blev tumme upp från samtliga!
 
Spenat- och fetaostpaj
 
Pajdeg:
2,5 dl dinkelmjöl 
1 dl keso
1/2 dl vatten
1 tsk örtsalt
 
Blanda allt till en deg.
Tryck ut i en smord pajform och ställ sen in den i kylen 15 minuter.
Grädda den 15 minuter på 200 grader.
 
Fyllning:
400 g fryst spenat(tinad och urkramad)
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
10 strimlade soltorkade tomater
200 g fetaost
 
3 ägg
3 dl mjölk
 
Blanda ihop spenat, kryddor och tomatstrimlor.
Lägg det i det förgräddade skalet.
Smula över fetaosten.
 
Vispa ihop mjölk och ägg.
Häll det över fyllningen.
 
Grädda pajen i 35 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.
 
Vi serverade pajen till senapsgriljerad quornfilé, rostade rödbetor och en härlig sallad.
Passar superbra med en kall yoghurtsås till också.
 
Gör pajen, bjud, ät och njut!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: