0 Läs mer >>
Gomorron på er!
 
Ny dag fylld av möjligheter ligger framför våra fötter..spännande, kul, intressant och utmanande!
Jag startade dagen med månadens (vart tog februari vägen...?) sista löppass och konstaterar nöjt att jag nått mitt träningsmål för februari=härlig känsla! Detta med mål och att föra statistik är något nytt för mig, man blir som man umgås..min sambo brinner för det och jag har fått upp en liten eld ;)  
 
Idag är det 14 månader sedan jag var hembjuden hit till Russinvägen för tacokväll med killen som då "bara" var Jimmy, numera min sambo <3, som ni förstår blev tacokvällen lyckad och gav mersmak (och då syftar jag på annat än tacosen ;)) 
 
Idag blir det en sväng till jobbet för veckans sista pass och sen väntar en ledig helg=såååå skönt!!
Jag har verkligen lärt mig att uppskatta att vara ledig, med jobb varannan helg så är dessa lediga helger guld värda.
Det blir mycket tid tillsammans med min Jimmy, sovmorgon, scones, långjogg, besök på IKEA=hemmafixande(jippie!!), tacos och mello, pizza och filmkväll..
Saker som får mig att må bra och sprider glädje i tillvaron.
Vad har ni för helgplaner? 
 
Nu säger magen att det är dags för frukost, så det är bäst att sätta fart..frukoststund i morgonrock med tända ljus är en fantastisk fredagsstart...myyyyyys!
 
Ha en fenomenal fredag och fira februaris sista dag med massa glädje och leenden!
 
Kram Linda
 
 
 
Dessa små söta godingar bakade jag för ett tag sen, det kommer bli repris på dem imorgon, sååå goda!
 

Februarifinal!

0 Läs mer >>
 
Vad vore livet utan mellis?
Sitter och mumsar kesella med frukt och kanel med en härlig kopp te och tända ljus..
Gott, nyttigt, mättande..som bomull för själen..
Min sambo kallar mig för kesellanarkoman..ok då..han har lite rätt..jag kan (och vill inte) vara utan denna godsak..
Mums!!
Jag gillar mat och ser till att njuta av det jag äter och gör varje måltid till en mysig stunds avkoppling=livskvalitet!
 
En trevlig torsdag börjar gå mot sitt slut och jag är laddad för en fin fredag! 
 
Gonatt finisar!
Tänk positiva tankar innan ni somnar, då drömmer ni fint och vaknar med ett leende..testa!
 
Kram Linda

Magnifikt mellistips!

0 Läs mer >>
Gomorron!
 
Min morgon startade med milen i löparskor, såå skönt att komma upp och ut på morgonen, det ger mig en otrolig energi som håller i resten av dagen. Snart blir det frukost och lite egentid innan stegen styrs till jobbet för en trevlig jobbdag = toppentorsdag!
 
Jag möter många människor i mitt jobb varje dag och jag har reflekterat över en vanligt förekommande inställning till saker och ting..negativ inställning..
 
Det blir som man tänker! När man matar sin hjärna med negativa tankar så hamnar man i en ond spiral med negativa tankar och därmed också negativa handlingar.
 
Vi har alla ett val..vi väljer våra tankar! Försök att se det positiva i tillvaron så ska du se att livet känns lättare!
Jag brukar se negativa tankar som bollar som kastas mot mig, jag ser och uppfattar bollen, men kastar den snabbt vidare. Jag låter inte de negativa tankarna få någon plats i mitt huvud!
 
Tänk fina tankar om dig själv och om andra och LE! Det gör livet så mycket härligare!
 
Ta hand om dig, det finns bara en som DU!
 
Kram Linda
 
                                                           
 
                                                   
 
 
 
 
 
 
 

Att välja sina tankar...

0 Läs mer >>
Hej på er!
 
Tillbaka på hemmaplan efter en dag fylld av jobb, massa leenden och en rolig uppstart av Run Academy, en löpargrupp som jag har äran att få vara en del av under våren. Det känns jättekul och spännande att få träffa nya människor som också älskar löpning, och få möjlighet att utveckla min kunskap och teknik och uppleva massa löparglädje!
 
Just glädje är något som jag inte kan få nog av..det är ju bara så härligt! Tänk vad allt blir lättare när man ser livet från den ljusa sidan och möter världen med ett leende. Det finns alltför många som ser livet från den mörka sidan och en av dem vill jag inte vara...så jag fortsätter att le och hoppas jag smittar!
 
Nu ska det drickas te och mumsa knäckemackor här på Russinvägen=livskvalitet!
 
Ha det bäst!
 
Kram Linda
 
 
 
 
 

Långdag med löpargläd...

0 Läs mer >>
Gokväll godingar!
 
Hoppas att er tisdag varit tokbra och fylld av mycket glädje och må-bra-saker.
Lite nyfiken..hur definierar DU en bra dag?
För mig bjuder en bra dag på en lugn och harmonisk Linda, träning i någon form, tid med min sambo, god mat och många leenden!
 
Jag har märkt på mig själv det senaste (efter att jag bestämde mig för att våga/vilja utveckla de sidor hos mig som jag upplever att jag inte är tillfreds med) att jag ofta kör på en motorväg..
Vad menar jag nu..?
Jo, när jag bestämmer/planerar något och om det blir så att det dyker upp förslag på att göra något annat eller att göra på ett annat sätt, då tycker jag att det känns jobbigt/fel/jag vill göra på mitt sätt...men, om/när jag tar en stund för att tänka över det nya förslaget så inser jag att detta ofta blir minst lika bra, om inte bättre, att göra så istället för att välja mitt förslag.
Det är inte hållbart att köra genom livet på en motorväg och vägra svänga av..man missar en massa bra, fina saker när man inte tar de små sidovägarna..
Men, jag har insett detta, och det är först när man kommit till insikt som man kan göra något åt saken.
Numera tänker jag ofta till lite innan jag dissar andra förslag/lösningar, och det är ett framsteg för mig.
Jag märker att livet blir roligare när man inte alltid följer plan A...
 
Härligt att utvecklas tycker jag, och detta är bara början. Jag vill vara mitt eget bästa jag :)
 
Önskar er en skön kväll!
 
Kram Linda
 
 
 
 
 
 

Att lämna motorvägen....

0 Läs mer >>
Snipp snapp snut så var måndagen snart slut..
 
Veckan startade med en morgonjogg till jobbet och det var en fantastisk känsla att höra fåglarna kvittra och se dagen gry medan benen trummade på mot marken. Vårfeeling!
 
Jobbet flöt på och jag kände mig harmonisk = skön känsla. När jag är i balans krävs det mycket för att rubba mitt lugn, då har jag tålamod till 1000 och lotsar alla kunder rätt trots att de ibland kan vara lite småsura..
En äldre dam gjorde min dag idag då hon frågar mig " Är du alltid glad? Varje gång jag ser dig så ler du och det smittar verkligen ". Jag blev varm i hjärtat av att höra detta..
 
Efter jobbet styrdes stegen till mitt gamla favoritsushihak för mat och prat med en go vän. Jag var alltid där flera gånger i veckan tidigare så ägaren vet precis vad jag vill ha och vi pratar alltid lite om hur livet lever = trevligt! Numera bor jag på andra sidan stan så besöken blir inte lika täta, men då och då blir det allt och det är alltid lika gott.
 
Matlådefix, morgonrocksmys, te och fruktsallad avrundar dagen och jag är laddad för en ledig tisdag! Min chef sa med ironi att jag borde ligga i soffan och göra inget..det blir inget med det ;) Morgondagen fylls med frukostmys, välbehövlig och efterlängtad pratstund, test av nytt cafe för lunch, jogg på Djurgården, svettigt Crosstrainingpass och en fin kväll på hemmaplan i sällskap av finaste killen i världen <3
 
Lova att du tar hand om dig!
 
Kram Linda
 
 
 
Sushi är aldrig fel! Här är en bild från en sushilunch i gröngräset från i somras=mums!
 
 

Måndagsmys!

0 Läs mer >>
Hej på er!
 
Sjunker ner i soffan (nu har vi haft den en vecka och jag som inte ens är någon soffälskare älskar den..;)) med datorn i knät och filt omkring mig och tänker tillbaka på veckan som varit..
 
Jag tycker det känns som att tiden rusar fram..snart är det mars=våren på ingång (vilket jag i och för sig inte har något emot..:)) och sen blir det sommar som blir höst som blir jul och nyår..ni förstår kanske vart jag vill komma..tiden kan tyckas stå stilla ibland, men egentligen så har den en riktig fart och det gäller att hänga med! För gör man inte det så säger det bara svisch och så är allt slut..det låter hemskt men det är sant..njut av din tid och fånga varje dag, gör varje dag till en bra dag!
Jag brukar se det som att det blir som jag tänker = tänker jag fina tankar och laddar med positivitet så blir det en dag fylld av lycka, glädje och välmående. Det är svårt att styra sin omgivning, men man kan påverka den. När jag möter en leende person så blir jag glad och kan jag genom att le göra någon annan glad får det mig att må bra = man får vad man ger!
 
Det är även viktigt att tänka fina tankar om sig själv, det finns bara en av dig och det är DU!
Se dig själv i spegeln och säg till dig själv att du är viktig, stark och fantastisk! Det finns så många som så fort de ser en spegel tänker negativt och ser det som de inte är nöjda med.."jag har för korta ben, min näsa är sned, jag valde fel kläder idag.." då blir hela känslan negativ och man hamnar i en negativ spiral..tänker man istället "jag har fina ögon, vad snygga de här jeansen är, vilka starka och fina ben jag har.. " då blir det ett positivt tankemönster vilket genererar positiva tankar=man mår bra!
 
Vad är det första DU tänker då du ser dig själv i spegeln på morgonen? 
" Hej snygging " tycker jag att du ska säga till dig själv imorgon, lova det :)
 
Jag är laddad för en ny vecka fylld med massa härligheter, here we go!
Men först..en skön söndagkväll..önskar er alla detsamma.
 
Kram Linda
 
 
 
 
 
 
 

Söndagstänk..

1 Läs mer >>
Gomorron (eller god förmiddag..)
 
Landar i soffan efter en lyxigt lugn lördagsstart..sovmorgon och nybakta scones med sötaste killen får mitt välmående att landa på hög nivå och ger en känsla av välbehag. 
I vanliga fall skuttar jag upp ur sängen tidigt, så att då och då ta sovmorgon känns sådär oförskämt lyxigt=livskvalitet! 
Skidor på tv och småfix hemma innan löparskorna tas på och jag springer iväg till jobbet för ett lagom långt jobbpass, fördelen med att jobba helg=trevligt OB-tillägg..
 
Solen skiner över Stockholm idag och ger en föraning om vad som komma skall..vackra våren på ingång..jag gillar vintern men våren är fantastisk med mera ljus och värme och all vacker växtlighet som kommer.
Jag säger bara tulpaner...tussilago...vitsippor..liljekonvalj...
 
Gårdagen bjöd på annorlunda träning med fokus på styrka, många muskler som jag inte visste fanns gör sig idag påminda..träningsvärk med stora bokstäver idag...jag gillar det, då vet jag att jag gjort något som kroppen behöver=utmaning och utveckling!
 
Ikväll blir det mellomys med tacos och soffhäng med min pärla=lördagslyx!
 
Hoppas du njuter av denna vackra dag, det gör jag!
 
Kram Linda
 
 
 
 
 
 
 

Lyxlördag!

0 Läs mer >>
Tänk vad fort en dag går..och så bra en dag kan bli! Idag har det varit en fenomenalt fin fredag där jag inte brytt mig ett skvatt om det "tråkiga väder" som jag hört många tala om..;)
 
Ett välbehövligt besök hos en fotspecialist löste mina fotfrågor, sköna Sats-pass med bästa Ari tackade både kropp och knopp för(konstaterar att jag behöver mera regelbunden smidighetsträning....), golunch på vegetariskt café på Söder gjorde magen glad och själen lugn, sen klättring med sambosällskap och fina vänner och en smarrig thaimåltid på det=fantastisk fredag!
Vad är det viktigaste för dig för att få fredagsfeeling? För mig är det viktigaste att jag gör något som får mig att må bra med människor jag tycker om.
 
Laddad för lördag med sovmorgon, scones, jogg, jobb, tacos, mello, film, choklad och mys med min älskling=bara en massa saker som får mig att må bra=livet på en pinne!
 
Önskar er alla en skön helg med så mycket roligheter ni bara kan få in, njuuuut av livet!
 
Kram Linda
 
 
 
Kan man bli annat än lycklig när man möts av detta när man kommer hem...KÄRLEK!!

Superb helgstart!

0 Läs mer >>
 
 
 
Gomorron sötisar!
 
Vaknade upp till ett snöigt Stockholm, massa luddiga snöflingor far runt utanför fönstret och skapar mysig fredagsfeeling. Såå skönt att vara ledig idag känner jag, välbehövligt för kropp och knopp!
Idag blir det fokus på att ta hand om mig själv;fotvård och träning, cafélunch, klättring och thaimat med bästa sällskap känns som ett vinnande koncept. 
Vad gör du för att ta hand om dig? Kom ihåg, det finns bara en som du=var snäll mot dig själv och ge dig själv kärlek likaväl som du ger kärlek till andra.
 
Trots dagens väder så känns det som att våren är på väg, kan inte förstå vart tiden tar vägen..snart mars..Det vill till att njuta av dagarna för de svischar förbi..
Jag försöker att fokusera på att vara i nuet och njuta av det, se det fina i varje dag och varje stund. Kan tyckas tokigt, men har ett mantra jag rabblar för att få mig i balans och harmoni och det fungerar.
 
Ha en bra dag och njut av fredagsfeelingen!
 
Kram Linda

Vintermorgon!

1 Läs mer >>
Hej på er!
 
Hoppas torsdagen bjudit på en massa trevligheter och ni liksom jag känner helgfeelingen växa.
 
 
Finns det några helgplaner? Det finns det gott om här, eller rättare sagt lagom mycket, det gäller att inte styra upp allt utan lämna utrymme för spontanitet. Det är ett område där jag har utvecklingspotential, min kalender kan bli alltför uppstyrd och då gäller det att ta fram suddgummit och radera.
 
Jag uppskattar och njuter av varje dag men visst är det lite extra skönt med helg med mer flexibilitet och tid än i veckorna.
 
Imorgon är jag ledig från jobbet och det känns som en bra uppladdning inför helgens jobb, som sagt-balans!
Ser fram emot att vakna med min söta sambo och äta frukost i lugn och ro, det är livskvalitet! Annat planerat imorgon är fotvårdsbehandling, träning på Sats, långlunch med en god vän, debut i klätterhallen med härliga vänner och sen thaimiddag=fantastisk fredag!
 
En mysig helgvana jag och min sambo har är att baka scones till frukost och frukostmysa extra länge, allra helst efter en skön sovmorgon. Vad har ni för helgfrukost ni inte vill vara utan? 
 
Nu sitter min sambo på cykeln i vardagsrummet och kör dagens träningspass, jag fick min dos genom jogg både till och från jobbet. Detta med träning är en självklar del av helgens aktiviteter, som sagt eftersträvar jag balans och där är träning en viktig komponent. Varvat med relaxtid såklart!
 
Nu ska jag avrunda dagen med en skål kesella och bär, finns inte mycket som slår det mellanmålet, mums!
 
Ta hand om er!
 
Kram Linda
 
 
 
                                                             
 
Semesterminne=Kesella och hallon i solen!

Laddar för helg!

1 Läs mer >>
Snipp snapp snut, så var dagen slut...attans vad snabbt en dag går! Tur det finns kvällar också :)
 
Kom nyss hem efter en jogg hem från jobbet på oväntat snabba fötter, av gårdagens långpass märktes inget alls. Men nu får det allt bli en lugn kväll för att samla energi, balans är viktigt och något jag får påminna mig själv om varje dag. Lagom av allt är välmåendets motto. Jag tror likaså inte på alla dessa dieter som förbjuder det ena och det andra..i längden tror jag att det bästa för kropp och knopp är att äta lagom av allt och inte förbjuda sig något. Jag älskar choklad, så då äter jag det! Jag älskar även frukt och grönt, så då äter jag det=balans!
 
Idag lovade jag min söta kollega Emma ett recept på de små söta frallor som jag slängde ihop till frukost i helgen..så här kommer det:
 
Snabba frukostfrallor:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl fruktmusli
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösötningsmedel
2,5 dl vaniljyoghurt
 
Blanda alla torra ingredienser, sen ner med yoghurt och rör om. Klicka ut 8 högar på bakpappersklädd plåt, in i ugnen på 200° 10 min.
 
Dessa blir ganska ljusa och lite söta, supergoda med philadelphiaost och marmelad till helgens frukost.
 
Nästa gång tänkte jag testa att ta i kanel, för det är gott till allt, men det får bli en annan historia!
 
Önskar er en mysig kväll!
 
Kram Linda
 
 
 
 
 
 
 

Balans är bra!

0 Läs mer >>
Gokväll!
 
Sitter på min favoritplats i vår lägenhet=köket(som efter helgens soffbyte dock fått en stark konkurrent i soffan...) och ser tillbaka på en tisdag som inte alls blev som planerat..
 
Just nu är det middag på gång i ugnen, favoritjeansen och en svart blus på och harmoni i kropp och själ=så som jag vill ha det en vardagkväll som denna.
 
Imorse startade dagen med frukost med min älskling och sen iväg på äventyr, om det blir något av det berättar jag framöver. Tanken var sedan att gå på pedikyr och luncha med en nyfunnen vän.
Det blev inte så..pedikyren inställd p g a otäck nagelsvamp(usch...men jag har bokat tid för att få bukt med detta redan på fredag!) och därmed en besviken tjej med massa dötid..det blev en framflyttad lunch och hemresa..
 
Matlådefix, sopplunch, kaffe och fotbad..men en trött tjej..
Vad göra? På med löparoutfit och ut i det härliga dagsljuset! Tänkte mig en runda på dryga milen, men benen kändes fina och humöret höjdes typ 100%, så jag sprang på..15km blev till 18 som blev till 21..= en halvmaradistans! Skönt att bara bomba på och känna att kroppen svarar!
 
Efter dusch och mellis kom mitt hjärta hem från jobbet, det bästa som finns att få krama om honom efter en dag ifrån varandra. Jag har nu varit och hämtat ett paket med nyframkallade kort, ska bli kul att kika på dem! Trots att man numera mest fotar med mobilen tycker jag allt att det är en speciell känsla att framkalla "på riktigt" och sätta in i album.
 
Soffan och en ny tidning eller en film blir kvällens aktivitet...sköööönt!
 
Men först blir det MAT! Kroppen skriker efter dagens urladdning, så då är det bara att lyda..ugnsrostade rotsaker står i ugnen och till det veggieburgare och fetaost=mums!
 
En tisdag som startade tokigt men som blev tokbra, det påminner mig om att det enda att göra när något går emot en är att tänka om och ta en annan väg, så blir allt bra till sist!
 
Önskar er en fantastisk kväll!
 
Kram Linda                                              
 
 
 
                                                                  
 
 
 

Det blir inte alltid ...

0 Läs mer >>
Gomorron!
 
Sitter och kikar ut genom köksfönstret med en härlig kaffe och god frukost efter en daxstart med milen i löparskor, energiboost! Hann med en skål gröt med sällskap av killen i mitt liv tidigare imorse, även det en liten detalj som förgyller min dag. Det gäller att ta tillvara de små sakerna i tillvaron!
 
Helgen som gick var verkligen kanon!
Kom hem i fredags efter jobb och träning och möttes av lägenheten full av tända ljus, musik, blommor och min underbara sambo=LYCKA!!!! Det blev en mysig kväll med god mat, vin, bästa sällskapet, film, choklad..massa guldkant på tillvaron!
 
Lördagen bjöd på nybakta frallor, långjogg på Djurgården, resa till Åtvid för soffbyte och mellomys=superb dag! Såå tacksam och glad över att ha så många fina människor omkring mig <3
 
Söndagen startade med tidig frukost och sen en bilresa hem med rockmusik blandat med bokläsande! Soffan kom på plats och vår fixarådra vaknade, så mycket man kan få gjort när man är på humör. Blev sååå nöjda, ett helt nytt vardagsrum! En skön promenad och sen pizzabak följt av filmmarathon blev vårt avslut på veckan=perfekt!
 
Idag är det 14 månader sedan jag träffade min Jimmy för första gången..såååå glad att jag vågade mig på den där daten...trodde aldrig den skulle leda till att jag blev upp över öronen förälskad och sambo..men så blev det och lycklig över det är jag!!!
 
Njut av din dag och LE!! Det finns så mycket fint att SE!!
 
Kram Linda
 
 
                                                     
 

Härlig helg!

0 Läs mer >>
Hoppas ni har en superskön söndag!
 
Slog upp mina gröna ögon i Åtvidaberg i morse och kände hur skönt det var med en orörd söndag som väntade...
Efter en mysig frukost väntade en bilresa med rockmusik och världens finaste kille hem till Stockholm! Vi hade en jättemysig kväll igår med trevligt sällskap, tacos och melodifestivalmys. Tänk vad bra man mår med underbara människor omkring sig!
 
Vi kom hem lagom till OS-guldet! Vilka idrottare vi har, grymt!
 
Massa fix & trix här hemma har nu lett till att vi har ett nästan nytt vardagsrum med ny soffa och mer ordning, härligt!
 
Som ett avbrott i allt detta ska jag nu ta en promenad i det härliga vädret, att det är februari märks inte, 5 grader varmt här..jag njuter!
 
Ikväll blir det pizzabak och filmkväll, myyyyyyys!!
 
Ha en fortsatt underbar dag mina vänner!
 
Kram
Linda
 
Jag är såå lycklig över att jag har min underbara sambo, min familj och mina vänner <3
 
 
                                                                          

Soffsöndag!

0 Läs mer >>
 
Lyckliga lördag..vaknar bredvid min underbara sambo, bakar frallor, tänder ljus och myser med frukost i morgonrock..livskvalitet!
 
Gårdagen bjöd på massa kärlek, tända ljus, musik, god mat, film och choklad=lyckorus!!
 
Ska snart dra på mig löparoutfiten och styra stegen till stan, långjogg väntar=20 km=lovely!
 
Senare idag ska vi ta en sväng söderut för ett mysigt besök hos Jimmys föräldrar och söta syster, kombinerat med  ett soffbyte. Detta innebär en filmkväll imorgon i vår nya soffa, jippie!
 
Ha en underbar dag kära vänner, se till att göra mysiga saker, så du välmående känner!
 
Kram Linda
 

Lördagslyx