1 Läs mer >>
Klockan närmar sig läggdags och jag sitter i köket och myser 😃
Sambon är på konferens, så jag har haft egentid med tända ljus, te & choklad ❤️
 
När jag ser tillbaka på denna dagen så kan jag inte annat än le 😃
 
Vaknade utvilad 👍
Sprang en mil 🏃
Köpte bröd på bageriet 👌
Åt mumsiga mackor och drack galet massa kaffe till frukost 😋
Pluggade lite 😃
Sprang en sväng och styrketränade lite (jo, ni läste rätt 😂💪)
Drog fram wokpannan och lagade en väldans god lunch 😋
Bakade bullar 👌
Fixade kaffe och satte mig på balkongen i ☀️
Cyklade till jobbet 😃
Tiden där bara försvann!
Cyklade hem 😃
Tog fram en cheesecake från frysen&fixade te =dagens middag 😋
Dessert och livslyx blev choklad och te som avrundning på dagen 😋👌❤️
 
Allt prat överallt om att man inte kan äta det ena och det andra..
Alltså..jag kunde inte bry mig mindre 😜
Jag äter en massa gott som ger mig energi att leva leende och lycklig 👊
DET är hälsa, balans och välmående för MIG ❤️
 
En bildkavalkad från dagen kommer här 😃
 
Surdegsfrallor från Konditorn & Bagarn här i Hökarängen förgyllde frukosten 👌
Mumsmacka i min smak 😋 
Wok med massa härliga grönsaker, ingefära, vitlök, chili, veggie-kebab 😋 
 Min variant på kanelbullar 👌
En härlig glass blev det till mellis oxå 👌 
 Middag a la cheesecake 😃
 Jag säger bara en sak..denna chokladen ❤️
85% Blandade Nötter från Pralinhuset 👍
Förstärkt med flingsalt av mig, för det är ju en så härlig kombo 👌
 
Kommer sova som en stock inatt 😃
 
Hoppas DIN dag bjudit på en massa härligheter 🌸🌸
 
Kram Linda ❤️

Mat!

0 Läs mer >>
Hej på er solstrålar ❤️
 
Hur mår ni? 😃
 
Jag sitter i ☀️ på balkongen 👌
Dricker kaffe och njuter av nybakta bullar 😋
Livet alltså ❤️
 
På söndag är det Kanelbullens Dag 😃
Jag tjuvstartar 😉
 
Här kommer receptet på dessa saftiga, smarriga bullar 👍
 
Kanelbullar (4st)
 
1 dl havregryn (lägg i mixer och kör 1 min=eget havremjöl)
1 krm salt
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk steviaströ
1/2 dl mandelmjölk
1/2 dl vatten
 
Blanda allt, låt stå 5 min.
 
Gör fyllningen:
1/2 dl Philadelphiaost (jag använder den 3%-iga)
2 msk steviaströ 
1 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
 
Blanda!
 
Lägg plastfolie på en skärbräda.
Rör om i degen så det blir en boll.
Lägg bollen på plasten, lägg en plast på och tryck ut degen till en liten fyrkant.
Bred fyllningen på degen.
Rulla ihop, med hjälp av plastfolien, till en rulle.
Skär i 4 bitar.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
 
Perfekta som mellanmål då de är fyllda av hälsosam energi 👊
 
Kram på er ❤️

Kanelbullar!

0 Läs mer >>
 
 
 
Kan vi komma överens om detta kompisar? ❤️
 
Kom ihåg att DU är grym precis så som du är 👊
 
Det är dagens sanning 👍
 
Påminn dig själv idag om att inte jämföra dig med någon annan!
Gör som DU vill, var som du är och strunta i resten 👏👏
 

Dagens to do!

0 Läs mer >>
Hej mysiga måndagskväll 😊
 
Hoppas denna härliga höstdag gett dig en massa energi och du njuter av kvällen 👍
Och om det är så att din dag inte blev som du tänkt dig..
För ibland blir det ju så..
Ta då kvällen till att samla energi och ta extra väl hand om dig själv 💜
 
Jag dukar upp nybakta scones, marmelader, philadelphiaost, brieost, frukt och te 😋
Tänder ljus, myskläder på & bara kopplar av 👍
Min måndag har bjudit på mysig frukost, jogg i ☀️, glass, möte och härlig höstenergi 👊
 
Och nu är det dags att koppla ner, koppla av och bara vara ❤️
 
Mina scones bakar jag såhär:
2 dl havregryn, kör i mixer en minut så du får ditt egna havremjöl.
2 msk steviaströ 
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl mandelmjölk 
 
Blanda allt, låt stå 5 min.
Forma 2 bollar och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15 min.
Låt svalna under bakduk.
 
Duka bordet, tänd ljusen och NJUT ❤️❤️
 
 
 
 
 

Sconesmiddagsmys!

1 Läs mer >>
Busenkelt, billigt, bra 😊
3 ord som beskriver brödet jag bakade idag 👍👍
Lägg till saftigt, gott och mättande 😋
Det behöver inte vara svårare än såhär 👌
 
Nybakta frallor med härliga pålägg = lunch i min smak en solig söndag ☀️🍂
 
Keso, tomat, avocado och örtsalt..
Mums 😋
 
Inte den snyggaste äggmackan 😂
Men attans så god 😋
 
Häng med 👍
 
2 dl havregryn ner i en mixer & kör en minut=eget havremjöl 👍
Häll mjölet i en bunke!
Tillsätt 2 tsk bakpulver, 1 krm salt och 1 msk fiberhusk.
Häll 2,5 dl vatten i bunken och rör om.
Låt stå några minuter innan du formar 2 bollar av degen.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Låt svalna under bakduk.
 
Alltså havregryn..
Galet användbart 👌
Billigt, gott & nyttigt till på köpet 👊
 
Ut i köket och baka busenkla frallor nu 😃

Bröd a la busenkelt!

0 Läs mer >>
Sen lördagkväll med ljusen tända och morgonrock på 👍
Mitt sätt att koppla av efter 10 timmar på jobbet 😃
 
Startade dagen med en morgonjogg i det härliga höstvädret 🍂🍃☀️
Underbart 👌
Brödköp på Konditorn&Bagarn här i Hökarängen på hemvägen 😃
Sen en lååååång och god frukost med sällskap av min kärlek ❤️
Energiboost 👊
 
 
 
Cykeln tog mig till jobbet & solen sken mig i ögonen ☀️
Hösten alltså ❤️
Jobbtimmarna flög fram och blev ett par fler än väntat..
Toppen för ekonomin 👍
Inte lika kul för relationen 😝
 
Det var kallt som 17 att cykla hem = hösten har gjort entré på riktigt nu!
Jag tycker att det är mysigt 😃
 
Te och choklad förgyller min sena kväll 😋
Man ska sätta guldkant på livet 👍
Hur förgyller du din?
 
Hoppas din lördag bjudit på många leenden och du somnar lycklig ❤️
 
Kram Linda ❤️

Lördagslycka i sin en...

0 Läs mer >>
Helgfika-tips från mig till er blir en härlig äppelpaj 😋
 
Applepie just for you 😋😋
 
2 små äpplen+kanel+steviaströ
Skär äpplena i bitar, blanda med kanel & stevia.
Mikra på full effekt 2 min.
 
Till degen blandar du:
1 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk kokos
1 msk stevia
2 msk kokande vatten
 
Tryck ut drygt hälften av degen i en pajform med diametern 10 cm.
Lägg på äpplena.
Fördela resten av degen ovanpå.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15-20 min.
 
Servera pajen med kokoskvarg 😋 
Jag ställer kvargburken i frysen 45 min, då blir det som glass 😋
 
 
Min paj blev lite bränd i kanterna..
Men god som bara den 👍
 
En paj som denna är inte bara god, den gör gott också 👍
 

Äppelpaj!!

0 Läs mer >>
Fantastiska fredag ❤️
 
Regnet smattrar och jag myser med frukost efter ett långpass i löparskorna 😃
Livskvalitet ❤️
 
Ny dag i skolan på g 👍
Lite pirrig Linda idag..
För nu är det dags att inta okänd mark..
Gymmet 😝
När jag inte kan saker så blir jag osäker..
Så det är jag nu!
Men..
Det man inte kan det kan man ju lära sig 👊
 
 
Så idag kommer jag att lära mig massor ju 👍
Se det som en utmaning Linda 👊
Att tro på sig själv är sååå viktigt!!
Och en förutsättning för att må bra och vara i balans 👊
Go, go, go 👍👍
 
Någon som känner igen sig i det jag beskriver..?
Låt oss peppa varandra 👍
Vi kan, vi vill, vi vågar 👊
 
Ha en underbar dag & njut av den 😃
Och TRO på dig själv 👍
Du är fantastisk ❤️
 
Kram Linda ❤️

Vi kan om vi vågar!

1 Läs mer >>
Gokväll ❤️
 
Hoppas torsdagen varit toppen och du njuter av en mysig kväll ❤️
 
Kom nyss hem från jobbet, galet hungrig 😝
 
Man kan ju inte bli annat än lycklig av att då duka fram..
 
Hallon-och chokladcheesecake 😋
 
Sååå gott & lyxigt kvällsfika 😋😋
 
Receptet kommer här:
                                         
1 msk kokosmjöl
1 dl havregryn
1 msk kokos
2 msk steviaströ
1 tsk carobpulver
2 msk kokande vatten
 
Blanda allt, låt stå 5 min. 
Tryck ut degen i en springform med diameter 10cm.
 
Fyllning:
250 g naturell kvarg
1/2 mogen banan
1 msk mullbär
1 tsk kakaonibs
1 tsk snabbkaffepulver
2 tsk carobpulver
1 msk steviaströ
1/2 dl frysta hallon
 
Vispa ihop allt med elvisp & fördela fyllningen i formen.
 
Ställ i frysen i minst 3 timmar innan servering.
Ta ut din cheesecake, lossa kanten men låt botten sitta kvar.
Låt stå i rumstemperatur 20 minuter.
Lägg cheesecaken på en tallrik, pudra över carobpulver & toppa med kakaonibs.
 
 
Nu ska jag koppla av med denna goding, te och min älskling när han tränat klart ❤️
Livskvalitet ❤️❤️
 
 

Hallon&Chokladcheesec...

1 Läs mer >>
Regnet smattrande mot rutan i Stockholm idag 😃
Mysväder och perfekta pizzafixarmoodet = pizzalunch 😋
 
Enkelt, gott och nyttigt 👌
3 önskningar i 1 👊
 
Såhär gjorde jag:
 
1 dl havregryn (kör dem till mjöl i mixern)
1/2 dl mörk bakmix (från Urtekram), eller annat valfritt mjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
2 dl vatten
 
Blanda allt och låt stå 5 min.
 
Gör fyllningen under tiden 👍
 
Jag valde att rensa kylen typ 😉
Blandad svamp från frysen, färska champinjoner, ruccola, tomat,
lök, paprika, majs och sojabönor frästes ihop i en stekpanna,
kryddade med salt, svartpeppar, vitlök och tacokrydda.
När det var klart lät jag grönsaksröran landa i ett durkslag, för att få bort överflödig vätska.
 
Ut med degen på ett bakplåtspapper.
Ta ett papper till och kavla ut degen däremellan.
 
Jag breder philadelphiaost på degen innan fyllningen åker på.
Sen lite svartpeppar & salt på toppen.
 
In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
 
Toppa hela härligheten med fetaost, mixsallad och tacosås 😋😋
 
Pizza a la Linda 👌😋
 
 
 
 

Pizza!

0 Läs mer >>
Scones kan man väl aldrig få för mycket av? 😉
 
Här kommer receptet på de scones vi mumsade igår till frukost 😃
 
Saftiga, goda och enkla att göra 👍
 
 
Havre- och mandelscones (4st)
 
4 dl havregryn (kör dem i mixer till ett mjöl)
4 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 msk kakaonibs
1 msk mullbär
2 msk steviaströ
1 krm vaniljpulver
5 dl osötad mandelmjölk
 
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt mandelmjölk och rör om väl.
Låt stå 5 min.
Forma 4 bollar och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Låt svalna under bakduk.
 
Servera med härliga pålägg som philadelphiaost, keso, brieost, vanlig ost, marmelad 😋
 
 
Gott kaffe i riklig mängd och en god vän förgyllde min frukost igår 👌
En stor skål fruktsallad till det och gott om tid = livskvalitet ❤️
 
Dagens tips är att ta dig tid att njuta av en långfrukost mitt i veckan och känna livet i dig ❤️❤️
 
Ha en underbar onsdag ❤️

Scones för 2!

0 Läs mer >>
Hej på er ❤️
 
Hoppas denna tisdag varit en toppentisdag ❤️
 
Jag vaknade tröttare än på länge och hade svårt att komma igång 😛
Men..
Jag gav mig själv tiden jag behövde för att vakna till 👍
Det är viktigt att lyssna på kroppen ❤️
 
Jag dukade frukostbordet, bakade scones och bryggde kaffe 😋
Tände ljusen 👌
 
Kände energin komma 👊
 
Min fina vän Linnea kom på besök & förgyllde frukoststunden idag 😃
 
Det blev en energiboost 👍
 
Massa prat, skratt, scones och x antal koppar kaffe 👌
 
Efter 2 timmar tillsammans avrundade vi frukosten, energiboostade 💪
 
Tänk vad lite som behövs för att man ska må sådär väldans bra alltså ❤️
Denna frukost gav mig en energiboost som höll i sig hela dagen 😃
Tacksamhet ❤️❤️
 
 
 
 
 
Frukostlycka ❤️

Energiboost!

0 Läs mer >>
Hej på er 😃
 
De flesta sover nog nu..
Men inte jag 😉
 
Kom hem från jobbet 23:30 efter en trevlig kväll 😃
Jag springer hem från jobbet, så härligt sätt att få tid att tänka & koppla av 👍
Men..
Jag blir ju så pigg av denna löprunda 😂
Så därför sitter jag här, pigg 😉
 
Strax dax att sova känner jag, bara väcka sambon som sover i soffan först 😂
 
Kvällens middag var mums 😋
Enkel & snabbfixad oxå 👌
 
 
Jag älskar chokladen från Pralinhuset, men har inte haft vägarna förbi där på ett tag..
Då blir det Marabou 👍
Denna var väldans god faktiskt 👌
Med tre koppar te, tända ljus och lite frukt..
Livskvalitet och guldkant på livet 👌
Balans 👊
Såå himla viktigt 👏
 
Hoppas ni haft en mysig måndag med många leenden 😃
 
Nu säger jag gonatt 😃
 
Kram Linda ❤️

Enkel lyxmiddag!

2 Läs mer >>
Idag är det en perfekt dag att mumsa cheesecake på tycker jag 👍
 
Denna goding alltså 👌
 
Fixa den & njuuuut 😋
 
En fika som ger dig härlig energi 👊
 
 
1 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk steviaströ
 
Blanda detta i en bunke.
Häll över 2 msk kokande vatten och rör om.
Tryck ut degen i en springform med diametern 10 cm.
 
Till fyllningen:
250 g kvarg, Lindahls med smaken " Latte Macchiato "
1/2 banan
1 msk steviaströ
1 msk mullbär
 
Vispa ihop fyllningen med elvisp någon minut.
 
Fördela fyllningen över bottnen i formen.
Ställ i frysen minst 4 timmar före servering.
 
Ta ut formen.
Skär runt kanten med vass kniv och lägg upp den på en tallrik.
Jag brukar låta botten av formen vara kvar för stabilitet.
 
Pudra över lite carobpulver (eller kakaopulver).
 
Njuuuuut 😋
 
 

Kaffecheesecake!

0 Läs mer >>
 
Nytt i kvarghyllan 😃
 
I veckan fick jag syn på nya kvargburkar från Lindahls 👍
Såklart var jag tvungen att köpa hem 😉
 
Har testat dessa 2 och tänkte ge min åsikt om dem 😃
 
Banan/Valnötssmak:
Jag hade höga förväntningar på denna burks innehåll då det låter toppengott 😋
Men..
Nej, den gick inte helt hem hos mig faktiskt 😔
Lätt konstgjord smak och inte särskilt tydlig smak av vare sig banan eller valnöt..
 
Betyg 2 av 5 kvargburkar
 
 
Kvarg med kaffesmak?
Jag älskar kaffe ❤️
Jag älskar kvarg ❤️
 
Denna smaken var god 😋
Mild smak av kaffe och en krämig kvarg 👌
Betyg 4 av 5 kvargburkar.
 
Jag var bara tvungen att göra en cheesecake med denna i 😉
Den blir mitt fika i eftermiddag 👍
 
Min kära sambo fyller år idag ❤️
Jag har köpt en prinsessbakelse till honom, så vi får båda fika vi gillar senare idag 👍
 
Hoppas DU njuter av denna härliga lördag ❤️
 
 
Kram Linda ❤️

Mera kvarg!

0 Läs mer >>
Jag vet..
Jag bakar ofta mina scones 😉
Men det är ju så snabbt, enkelt och gott 😋
 
Igår bakade jag scones som idag fick följa med mig i väskan till skolan 👍
Väldans gott till lunch med sällskap av keso & fruktsallad 👌
 
Receptet då..
Såå enkelt och med ingredienser som man ofta (iallafall jag) har hemma 👍
 
Till 2 scones behövs:
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
1 krm salt
2 msk steviaströ
1 krm vaniljpulver
1 dl yoghurt
1,5 dl vatten
 
Lägg havregrynen i en mixer och kör en minut så du får ditt egna havremjöl.
Blanda sen alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt vatten & yoghurt.
Låt stå 5 min.
Forma 2 bollar och lägg på plåt.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 15 min.
Låt svalna under bakduk.
Servera med goda pålägg som keso, philadelphiaost, marmelad, frukt, brie, vällagrad ost..
Bara fantasin sätter gränser 👍
 
Perfekta och smidiga att ta med som mellanmål eller som en del av en enkel lunch 😋
 
 
 
Så smyg nu upp en liten stund tidigare imorgon, baka dessa, duka bordet, tänd ljus och njuuuut länge 😋
 
Trevlig helg ❤️

Enkla brödet!