Marängtårta 🎂

Tårta 😋
Det är gott det 🔝
 
Dagen till ära så bakades det marängtårta igår 👍
Väldans gott till fikat 😋
 
 
En söt matängbotten ackompanjerat av friska fyllningar med smak av mango, kokos, choklad och jordgubbar 👌
 
Att tårtan både är god, sockerfri och vegansk
= 3(!) önskningar i 1!! 
 
Så här kommer receptet:
 
Till bottnarna:
2 dl kikärtsspad
1,5 dl steviaströ
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljpulver
 
Vispa kikärtsspadet fluffigt och vitt med elvisp.
Tillsätt stevia, citron och vanilj.
Fortsätt vispa tills marängen är fast, du ska kunna vända på bunken utan att få något i huvudet 😉
Bred ut smeten till 2 kvadrater på bakplåtspapper.
 
Grädda 2 timmar på 100 grader.
Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar ett par timmar till.
 
Fyllning:
2 pkt kokosgrädde (kom ihåg att den behöver vara kyld för att kunna vispas = förvara i kylen innan)
1 pkt fryst mango
1 pkt frysta jordgubbar
1 msk steviaströ x 2
Sockerfri mörk choklad (ca 50 g)
 
Vispa 1 pkt kokosgrädde, smaksätt med stevia.
Blanda ner mango och hackad choklad (30g)
Vispa ihop!
 
Ta nu nästa paket med grädde, smaksätt och vispa.
Blanda ner jordgubbar (tinade!)
Vispa!
 
Lossa bottnarna från pappret.
Lägg en botten på fatet du vill servera tårtan på.
Bred på mangogrädden.
På med nästa botten.
Bred över jordgubbsgrädden.
Dekorera med färska jordgubbar.
Strö över hackad choklad.
Klart 👍
 
Väldans härlig sommartårta 🎂

Kommentera här: